Okategoriserade

Medlemsbrev

Hej Kamrater!

Jag vill börja med att ge ett STORT tack till alla som har jobbat och varit aktivister den här valrörelsen, från tidiga frukost-utdelningar vid tunnelbanestationerna till natt-vandringar och allt där emellan! Ni är beviset på att hårt arbete lönar sig, och nu har vi en stor del av makten i stadshuset och kan vara med och påverka viktiga beslut.
Under hösten kommer Vänsterpartiet Kista bl.a jobba med antirasistiska åtgärder, för att markera vårt ställningstagande mot normaliseringen av rasism som drabbat Sverige i och med Sverigedemokraternas framgångar i valet.

Jag känner mig otroligt hedrad över att få vara ordförande för världens bästa politiska förening, Vänsterpartiet Kista. Jag kommer att ta efter Leo Ahmed, som sedan han började som ordförande ökat medlemsantalet från 34 till över 80!

Leo har gjort ett otroligt jobb tillsammans med de andra medlemmarna, och vi är alla väldigt glada för att just Leo har blivit vald till att sitta i kommunfullmäktige samt till vice ordförande för Vänsterpartiet Storstockholm. Nu när vi har varit med och vunnit i valet i Stockholm, det är nu alla våra medlemmar behövs för ett öppet och mer solidariskt Stockholm, utan privatiseringar, nedskärningar och ombildningar från hyresrätter till bostadsrätter. Leo är fortfarande med i Vänsterpartiet Kistas styrelse, och kommer fortsätta vårt arbete tillsammans med våra medlemmar.

Vänsterpartiet Kista är en aktiv förening, inte bara när det är val, utan året runt. Människor som bor i vårt område vet vilka vi är, just pga våra aktiva medlemmar- en förening byggs inte på en person utan utav det kollektiva samarbetet.

Jag ser jättemycket fram emot att träffa alla er, och att värva fler medlemmar. För er som inte känner mig kan jag ge en liten presentation.

Jag är 29 år gammal och studerar Statsvetenskap och Internationella Relationer på Stockholms Universitet, men har tagit paus den här terminen. Jag arbetar som kallskänka och sevitris, och har arbetat inom Restaurangbranschen sedan jag var 18 år. Jag flyttade till Husby för snart ett år sedan, efter över 8 år i bostadskön fick jag äntligen mitt förstahandskontrakt! Jag trivs jättebra, inte minst pga att jag inte bara fick någonstans att bo, jag fick Vänsterpartiet Kista på köpet!

Nu fortsätter vi kampen mot rasismen, mot nyliberalismen för ett bättre samhälle med allas lika värde utan klassklyftor!

För er som är nya i Vänsterpartiet eller bara inte har haft tillfälle tidigare, under 2014 storsatsar vi på extra många basutbildningar. Bland annat får du lära dig om Vänsterpartiets viktigaste politikområden, internfeminism och hur en går tillväga för att bli aktiv i partiet. Återstående tillfällen under året är:
27-28 september

18-19 oktober

15-16 november

6-7 december

Distriktet bjuder på lunch båda dagarna. Kurserna hålls på Kafé Marx, Kungsgatan 84. De är mycket uppskattade och kan verkligen rekomenderas. Om du har barn och behöver hjälp med tillsyn så skall vi i Kista föreningen försöka hjälpa till. Anmäl dig till [email protected]

Med kamratliga hälsningar

Veronica Stiernborg,
Ordförande
Vänsterpartiet Kista
http://kista.vansterpartiet.se

mail: [email protected]
mobil: 070-72 37 07

Skriv en kommentar